• Non ci sono risultati.

UPOZORNĚNÍ PŘI MONTÁŽI NA ZEĎ

5. Nakonec z něj otřete veškerou vlhkost

Výstraha

Nepoužívejte tvrdé utěrky nebo houbičky s příliš tvrdým povrchem, protože mohou způsobit poškrábání povrchu.

• Dávejte pozor, aby se na povrch nedostaly repelenty, rozpouštědla, ředidla nebo jiné těkavé látky. Mohou snížit kvalitu povrchu nebo způsobit odlupování barvy.

• Povrch zobrazovacího panelu je speciálně upraven a může se snadno poškodit. Dávejte pozor, abyste neklepli ani nepoškrábali displej s nehty nebo jinými tvrdými předměty.

• Nedopusťte, aby se skříňka a podstavec, dostaly do kontaktu s gumou nebo PVC delší dobu. Mohou snížit kvalitu povrchu.

Elektrická zástrčka

Otírejte síťovou zástrčku suchým hadříkem v pravidelných intervalech.

Vlhkost a prach mohou způsobit požár nebo úraz elektrickým proudem.

Čeština 80

-Nastavení Úspora energie můžete najít v nabídce Nastavení>Obraz. Některá nastavení obrazu není možné změnit.

Obrazovku můžete také vypnout pomocí možnosti Vypnout obrazovku, pokud chcete poslouchat pouze zvuk a nechcete ji sledovat. I Pokud postupně stisknete Pravé tlačítko nebo Levé tlačítko se zobrazí možnost Vypnout obrazovku a na obrazovce se zobrazí zpráva

"Obrazovka se vypne do 15 sekund". “ Zvolte Pokračovat a stiskněte OK pro okamžité vypnutí obrazovky. Pokud nestisknete žádné tlačítko, displej se vypne za 15 sekund. Pro opětovné zapnutí obrazu stiskněte libovolné tlačítko na dálkovém ovladači nebo na TV.

Poznámka: Možnost Vypnutí obrazovky není k dispozici, pokud je nastaven režim Hry.

Když se TV nepoužívá, vypněte ji nebo ji odpojte ze sítě. Tím se také sníží nebo zastaví spotřeba energie.

Vlastnosti

• Dálkově ovládaná barevná TV

• Plně integrovaný digitální/kabelový/satelitní TV (DVB-T-T2/C/S-S2)

• HDMI vstup pro připojení dalších zařízení s HDMI zásuvky

• USB vstup

• OSD menu systém

• Stereo zvukový systém

• Teletext

• Připojení pro sluchátka

• Automatický programovací systém

• Ruční ladění

• Automatické vypnutí po uplynutí osmi hodin.

• Časovač vypnutí

• Dětská pojistka

• Automatické ztlumení zvuku, když není přenos.

• Přehrávání NTSC

• AVL (Automatické Omezování Hlasitosti)

• PLL (Hledání frekvence)

• PC vstup

• Režim pro hry (volitelný)

• Funkce Vypnutí obrazu

• Ethernet (LAN) pro připojení k internetu a servis

• 802.11 a/b/g/n zabudovaná WLAN podpora

• Sdílení Audia a Videa

• HbbTV Při použití držáku pro zavěšení na zeď

Pro nákup doporučeného držáku pro zavěšení na zeď se prosím obraťte na svého místního prodejce Panasonic.

Otvory pro montáž držáku pro zavěšení na stěnu;

Zadní strana TV a

b

43” 50” 55” 65”

a (mm) 100 200 200 400 b (mm) 100 200 200 200

Pohled ze strany

c VESA- držák

d

(d)

43” 50”, 55”, 65”

Hloubka šrouby (c)

min. 9 mm 12 mm max. 10 mm 15 mm

Průměr M4 M6

Poznámka: Šrouby pro upevnění TV na zavěšení na stěnový držák nejsou součástí dodávky s televizorem.

Environmentální informace

Tento TV přijímač byl navržen aby byl šetrný k životnímu prostředí. Pro snížení spotřeby energie postupujte podle následujících kroků:

Pokud nastavíte Úsporu energie na Minimální, Střední, Maximálnínebo Automatickou, televizor v souladu s tím sníží spotřebu energie. Pro vypnutí tohoto nastavení nastavte jako Vypnuto. Chcete-li nastavit Podsvícení na pevnou hodnotu, nastavte ji jako Vlastní a nastavte Podsvícení(umístěné pod nastavením Úspora energie) manuálně pomocí levého nebo pravého tlačítka na dálkovém ovladači.

Poznámka: Dostupné možnosti Úspora energie se mohou lišit v závislosti na zvoleném Režim v nabídce Nastavení>Obraz.

Čeština 81 -Ultra HD (UHD)

Váš televizor podporuje režim Ultra HD (Ultra High Definition - známo též pod označením 4K), který poskytuje rozlišení 3840x2160 (4K:2K). To odpovídá 4násobnému rozlišení Full HD televizoru díky zdvojnásobení počtu pixelů Full HD TV, a to jak ve vodorovném, tak ve vertikálním směru. Obsah Ultra HD je podporován ze vstupů HDMI, z některých ze služeb OTT (Over-the-Tap), z USB vstupů a přes vysílání DVB-T2 a DVB-S2.

Vysoký dynamický rozsah (HDR) / Hybridní log-gama (HLG)

Pomocí této funkce televizor dokáže reprodukovat větší dynamický rozsah světelnosti zachycením a následnou kombinací několika různých expozic. HDR/HLG slibuje lepší kvalitu obrazu díky jasnějším, realističtějším zvýrazněným, mnohem realističtější barvy a další vylepšení. To přináší pohled o dosažení kterého se výrobci filmu snažili, umožňující skryté oblasti tmavých stínů a slunečního světla s plnou jasností, barev a detailů. Obsahy HDR/HLG jsou podporovány prostřednictvím nativních a portálových aplikací, HDMI, vstupů USB a přes vysílání DVB-S. Nastavte související zdroj HDMI vstupu jako Vylepšené z možnosti Zdroje v nabídce Nastavení>Systém, abyste mohli sledovat HDR/HLG snímky, pokud je obsah HDR/HLG přijat přes HDMI vstup. V tomto případě by zdrojové zařízení mělo být také kompatibilní s alespoň HDMI 2.0.

Dolby Vision

Dolby Vision™ přináší pozoruhodný vizuální zážitek, úžasný jas, výjimečný kontrast a živé barvy, které vaší zábavě vdechnout život. Tuto skvělou kvalitu obrazu dosahuje využíváním HDR technologie a technologie širokoúhlého barevného zobrazování. Zvýšením jasu původního signálu a použitím vyššího rozsahu dyna-miky barev a kontrastu poskytuje Dolby Vision úžasné množství detailů, které jiné technologie postprocessin-gu ostatních televizorů nedokáží vytvořit. Dolby Vision je podporován prostřednictvím nativních a portálových aplikací, HDMI a USB vstupů.

Nastavte související zdroj HDMI vstupu jako Enhan-ced (Vylepšené) z možnosti zdrojů v menu Nasta-vení>Systém, abyste mohli sledovat Dolby Vision snímky, pokud je obsah HDR/HLG přijat přes HDMI vstup. V tomto případě by zdrojové zařízení mělo být také kompatibilní s alespoň HDMI 2.0.

Pokud existuje obsah Dolby Vision, budou v menu Nastavení>Obraz>Režim k dispozici dva předdefi-nované režimy obrazu: Dolby Vision Bright a Dolby Vision Dark. Oba umožňují, aby si uživatelé vychutnali obsah tak, jak původně tvůrce zamýšlel s různými okolními světelnými podmínkami.

Zahrnuté příslušenství

• Dálkové Ovládání

• Baterie: 2 x AA

• Návod k obsluze

• Odnímatelný stojan

• Šrouby pro montáž stojanu (M5 x 18) Signalizace pohotovostního režimu

Pokud TV nepřijímá žádný signál (např. z antény nebo zdroje HDMI) po 3 minuty, přepne se do pohotovostního režimu. Po opětovném zapnutí TV se zobrazí následující zpráva: “TV se automaticky přepne do pohotovostního režimu, protože po delší dobu nepřijímal žádný signál.”.

Možnost Automatické vypnutí TV (v nabídce Nastavení>Systém>Další) může být ve výchozím nastavení nastavena na hodnotu mezi 1 a 8 hodinou. Pokud není toto nastavení nastaveno jako Vypnuto a TV byl ponechán zapnutý a není provozován po uplynutí nastaveného času, po uplynutí nastaveného času se přepne do pohotovostního režimu. Po opětovném zapnutí TV se zobrazí následující zpráva:“TV se automaticky přepne do pohotovostního režimu, protože po delší dobu nebyla vykonána žádná operace.”. Předtím než se TV přepne do pohotovostního režimu se objeví dialogové okno. Pokud nestisknete žádné tlačítko, televizor se po 5 minutách přepne do pohotovostního režimu. Pro okamžité uvedení TV do pohotovostního režimu zvýrazněte tlačítko Ano a zmáčkněte OK.

Pokud zvýrazníte Ne a zmáčknete OK, TV zůstane aktivní. V dialogovém okně také můžete deaktivovat funkci Automatické vypnutí TV. Označte Zakázat a zmáčkněte OK, TV zůstane aktivní a funkce bude zrušena. Funkci můžete zpět povolit změnou nastavení pro volbu Automatické vypnutí TV v nabídce Nastavení>Systém>Další.

Ovládání a provoz TV

Tento televizor má joystick, jak je znázorněno na výkrese. Umožní vám ovládat hlasitost / program / zdroj a zapínat a vypínat funkce televizoru.

Poznámka: Pozice joysticku se může lišit v závislosti na modelu.

Čeština 82 -Pro změnu hlasitosti: Zvyšte hlasitost stisknutím joysticku doprava. Snížíte hlasitost stisknutím joysticku doleva.

Ke změně kanálů: Procházejte uložené kanály stisknutím joysticku nahoru nebo dolů.

Pro změnu zdroje: Stiskněte střed joysticku a zobrazí se informace o kanálu. Mezi dostupnými zdroji se pohybujete stisknutím joysticku nahoru a dolů.

Vypnutí televizoru (Tvrdý pohotovostní režim):

Stiskněte střed joysticku a podržte ho stlačený po dobu více než 3 sekundy, TV se přepne do tvrdého pohotovostního režimu.

V tvrdém pohotovostním režimu dálkové ovládání nebude fungovat a LED pohotovostního režimu na televizoru nebude svítit. Funkce jako probuzení v síti LAN / WLAN (pokud jsou k dispozici) a časovače budou vypnuty. Televizor lze z pevného pohotovostního režimu zapnout pouze pomocí joysticku.

Zapnutí televizoru: Stiskněte střed joysticku a televizor se zapne.

Poznámka: Hlavní OSD menu nelze vyvolat pomocí joysticku.

Ovládání dálkovým ovladačem

Stiskněte tlačítko Home na dálkovém ovladači pro zobrazení obrazovky hlavního menu. Pro navigování a nastavení použijte směrová tlačítka a tlačítko OK. Stiskněte tlačítko Zpět/Návrat nebo Home pro ukončení menu obrazovky.

Výběr vstupu

Jestliže jste zapojili všechna externí zařízení k vaší TV, můžete přepínat k různým zdrojům vstupů. Stiskněte tlačítko Zdroj na dálkovém ovladači pro přímou volbu zdroje.

Změna kanálů a Hlasitost

S použitím tlačítek Hlasitost +/- a Program +/- na dálkovém ovládání můžete nastavit hlasitost a změnit kanál.

Nucený pohotovostní režim

Pokud váš televizor přestane reagovat na příkazy, můžete provést vynucený pohotovostní režim, který proces ukončí. Za tímto účelem stiskněte a podržte tlačítko Pohotovostního režimu na dálkovém ovla-dači po dobu asi 5 sekund.

Použití Hlavního menu TV

Po stisknutí tlačítka Home se na obrazovce zobrazí hlavní TV menu. Pro navigování v menu použijte směrová tlačítka na dálkovém ovladači. Pokud chcete vybrat danou funkci nebo rozbalit vedlejší menu, zvýrazněte danou záložku a zmáčkněte OK tlačítko.

Pokud zvýrazníte některou z voleb hlavního menu, pro urychlení přístupu se může vedlejší menu objevit v horní části obrazovky. Pro použití rychlého přístupu, označte vaši volbu, zmáčkněte OK a k nastavení použijte Levé/Pravé směrové tlačítko. Po dokončení stiskněte OK nebo Zpět/Návrat tlačítko.

Tlačítkem Exit nabídku zavřete a opustíte.

1. Home (Domů)

Pokud je hlavní menu otevřeno, lišta nabídky Domů bude zvýrazněna. Obsah nabídky Domů může být uzpůsoben vašim potřebám pomocí dalších menu.

Jednoduše zvýrazněte volbu a zmáčkněte Směrové tlačítko Dolů na dálkovém ovladači. Pokud vidíte možnost Přidat Domů, můžete tuto funkci přidat do nabídky Home. Stejným způsobem můžete odstranit nebo změnit pozici jakékoli položky v nabídce Home.

Stiskněte Směrové tlačítko Dolů a vyberte ikonu pro odstranění nebo přesunutí a stiskněte tlačítko OK. Pro přesunutí položky použijte směrová tlačítka Vpravo a Vlevo a vyberte směr, kterým chcete položku přesunout a potvrďte OK.

2. TV:

2.1. Vyhledávat

Pomocí této možnosti můžete vyhledávat kanály, programy, služby nebo nastavení. Stiskněte OK a pomocí virtuální klávesnice zadejte klíčové slovo.

Potom zvýrazněte OK a stiskem OK spusťte vyhledávání. Výsledek se zobrazí na obrazovce.

Pomocí směrových tlačítek vyberte požadovaný výsledek a stisknutím tlačítka OK jej otevřete.

2.2. Průvodce

Pomocí této možnosti se můžete dostat k elektronickému programovému průvodci. Pro více informací viz bod Elektronický programový průvodce (EPG).

2.3. Kanály

Pomocí této možnosti se můžete dostat k nabídce Kanály. Pro více informací viz Použití seznamu kanálů.

2.4. Časovače

Použitím možností této nabídky můžete nastavit časovače pro budoucí události. V této nabídce si také můžete znovu prohlédnout dříve vytvořené časovače.

Pro přidání nového časovače vyberte pomocí tlačíte Vlevo/Vpravo záložku Přidat Časovač a potvrďte OK.

Volby vedlejší nabídky nastavte podle potřeby a pro ukončení potvrďte OK. Nový časovač bude vytvořen.

Čeština 83 -Pro editování dříve vytvořeného časovače jej zvýrazněte, vyberte záložku Editovat Vybraný Časovač a potvrďte OK. Podle potřeby změňte možnosti ve vedlejší nabídce a pro uložení nastavení potvrďte OK.

Pro smazání dříve vytvořeného časovače jej zvýrazněte, vyberte záložku Smazat Vybraný Časovač a potvrďte OK. Zobrazí se dialogová správa pro potvrzení. Zvýrazněte Ano a stiskněte tlačítko OK k pokračování. Časovač bude zrušen.

Není možné nastavit časovače pro dva nebo více programů na jednotlivých kanálech vysílaných ve stejném časovém intervalu. V takovém případě budete požádáni o smazání jednoho z časovačů. Zvýrazněte časovač, který chcete vymazat a potvrďte OK, objeví se nabídka Možnosti. Poté zvýrazněte Nastavit/

Smazat a potvrďte OK, časovač bude smazán. Poté budete muset změny uložit. K tomu zmáčkněte OK, zvýrazněte Uložit Změny a znovu potvrďte OK.

3. Nastavení

Použitím možností této nabídky můžete ovládat vaši TV. Pro více informací viz Obsah nabídky nastavení.

4. Aplikace

Je-li váš televizor připojen k internetu, související obsah bude také dostupný, včetně souvisejícího obsahu Aplikací. Použitím nabídky Aplikace se můžete dostat k aplikacím a spravovat je. Můžete přidávat nové aplikace z obchodu a mazat ty již existující. Pro více informací viz sekce Aplikace.

5. Zdroje

Odkazy na vstupní zdroje můžete spravovat pomocí možností této nabídky. Pro změnu stávajícího zdroje zvýrazněte ten, který si přejete použít a potvrďte OK.

5.1. Nastavení Zdroje

Zde můžete měnit jména, povolit či zakázat vybrané zdroje. Pro zdroje HDMI jsou k dispozici možnosti Normální, Rozšířené a Zakázané. Normální a Rozšířené možnosti ovlivňují nastavení barev vybraného zdroje HDMI.

V nabídce Domov a Aplikace můžete provedené nastavení obnovit na výchozí hodnoty pomocí možnosti Nabídka obnovy v nabídce Nastavení (dostupnost závisí na modelu televizoru a jeho funkcí).

Zvýrazněte tuto funkci a stiskněte tlačítko OK. Zobrazí se dialogová správa pro potvrzení. Zvýrazněte Ano a stiskněte tlačítko OK k pokračování. Upozorňujeme vás, že tuto operaci nebudete moci provést znovu během následujících 2 minut.

Vložení baterií do dálkového ovladače

Pro otevření bateriového prostoru sejměte zadní kryt.

Vložte dvě baterie velikosti AA. Ujistěte se, že (+) a (-) označení souhlasí (dbejte na správnou polaritu).

Nemíchejte staré a nové baterie. Vyměňujte pouze za stejný nebo ekvivalentní typ. Nasaďte kryt zpět.

Na displeji se zobrazí zpráva, pokud jsou baterie skoro vybité a musí být vyměněny. Vězte, že pokud je stav baterie nízký, výkon dálkového ovladače může být narušen.

Baterie nesmí být vystaveny nadměrnému teplu, jako třeba sluneční svit, oheň, atd.

Připojení k síti

DŮLEŽITÉ! Televizor je určen k použití s napětím 220-240 V AC při 50 Hz. Po vybalení nechte televizor ustálit na pokojovou teplotu, než přístroj připojíte do sítě.

Zapojte napájecí kabel do zásuvky napájení ve zdi.

Připojení antény

Zástrčku antény nebo kabelové televize zapojte do konektoru ANTENNÍ VSTUP (ANT-TV), satelit zapojte do konektoru SATELITNÍ VSTUP (ANT-SAT) dole na spodní straně televizoru.

Zadní strana TV 1