• Non ci sono risultati.

Zábery sa prenesú.

Podrobnosti o spôsobe pripojenia k smartfónu nájdete na nasledujúcich podporných stránkach:

https://www.sony.net/dics/pmm1801/

• Podrobnosti o ďalších spôsoboch pripojenia alebo spôsobe používania smartfónu ako diaľkového ovládača na obsluhu fotoaparátu nájdete v

„Príručka“.

• Nie je zaručené, že funkcie Wi-Fi uvedené v tomto návode budú fungovať na všetkých smartfónoch či tabletoch.

• Funkcie Wi-Fi tohto fotoaparátu nebudú dostupné, keď sa pripoja k verejnej bezdrôtovej sieti LAN.

SK

9

\\Win-473\camera\CX64400(ZLC)\Multi\06_Compose\4746011311_15lang\4746011311DSCHX99CE3\11SK-DSCHX99CE3\11SK.indd DTP data saved: 2018/08/20 09:21

PDF file created: 2018/08/30 10:29

SK

Spravovanie a upravovanie záberov prostredníctvom počítača

Zábery je možné importovať do počítača pripojením fotoaparátu a počítača pomocou mikro USB kábla alebo vložením pamäťovej karty fotoaparátu do počítača.

Navyše, pomocou nasledujúceho počítačového softvéru môžete zlepšiť vaše potešenie z fotografií/videozáznamov.

PlayMemories Home

Softvér PlayMemories Home umožňuje prenos statických záberov a videozáznamov do počítača a ich zobrazenie alebo používanie. Musí sa nainštalovať PlayMemories Home, aby bolo možné prenášať videozáznamy vo formáte XAVC S alebo AVCHD do počítača.

Imaging Edge

Imaging Edge je softvérový balík, ktorý obsahuje nižšie uvedené funkcie:

• Diaľkovo ovládané snímanie z počítača

• Úprava alebo vývoj záberov vo formáte RAW zaznamenaných pomocou fotoaparátu*

* Len pre modely, ktoré podporujú zábery vo formáte RAW

Podrobnosti o počítačovom softvéri nájdete na nasledujúcej adrese webovej stránky.

https://www.sony.net/disoft/

SK

10

\\Win-473\camera\CX64400(ZLC)\Multi\06_Compose\4746011311_15lang\4746011311DSCHX99CE3\11SK-DSCHX99CE3\11SK.indd DTP data saved: 2018/08/20 09:21

PDF file created: 2018/08/30 10:29

Poznámky týkajúce sa používania

Pozrite si aj „Bezpečnostné opatrenia“ v

„Príručka“.

Obrázky v tejto príručke

Obrázky použité v tejto príručke sa týkajú DSC-HX99, pokiaľ nie je uvedené inak.

Jazyk na displeji

Jazyk zobrazený na displeji môžete zvoliť v ponuke.

Poznámky týkajúce sa zaobchádzania s výrobkom

• Fotoaparát nie je odolný voči prachu, voči ošplechnutiu a nie je vodotesný.

• Nenechávajte objektív ani hľadáčik vystavené pôsobeniu zdroja silného svetla, ako je slnečné svetlo. Kvôli kondenzačnej funkcii objektívu môže takéto konanie spôsobiť dym, vznik požiaru alebo poruchu vnútri tela fotoaparátu alebo objektívu.

• Fotoaparát, dodané príslušenstvo ani pamäťové karty nenechávajte v dosahu dojčiat. Mohli by ich náhodne prehltnúť.

Ak k tomu dôjde, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc.

Poznámky týkajúce sa monitora a elektronického hľadáčika

• Monitor a elektronický hľadáčik sú vyrobené pomocou mimoriadne presnej technológie, pričom viac ako 99,99 % pixelov je funkčných na efektívne použitie. Môže sa však vyskytovať niekoľko malých čiernych bodov a/alebo svetlých bodov (bielych, červených, modrých alebo zelených), ktoré sa nepretržite zobrazujú na monitore a v elektronickom hľadáčiku.

Sú to nedokonalosti spôsobené výrobným procesom a nemajú žiadny vplyv na zaznamenávané zábery.

• Pri snímaní pomocou hľadáčika sa môžu prejaviť príznaky, ako sú únava očí, malátnosť, kinetóza alebo nevoľnosť. Odporúčame, aby ste si v pravidelných intervaloch urobili prestávku, keď snímate pomocou hľadáčika.

• Ak dôjde k poškodeniu monitora alebo elektronického hľadáčika, okamžite prestaňte používať fotoaparát.

Poškodené časti môžu ublížiť vašim rukám, tvári atď.

Poznámky týkajúce sa nepretržitého snímania

Počas nepretržitého snímania sa môže monitor alebo hľadáčik prepínať medzi obrazovkou snímania a čiernou obrazovkou. Ak budete nepretržite hľadieť na displej v takejto situácii, môžete pocítiť nepríjemné príznaky, ako je pocit indisponovanosti. Ak pocítite príznaky nepohody, prestaňte používať fotoaparát a podľa potreby sa obráťte na svojho lekára.

Poznámky týkajúce sa dlhodobého snímania alebo snímania videozáznamov vo formáte 4K

• V závislosti od teploty fotoaparátu a akumulátora je možné, že fotoaparát nebude schopný snímať videozáznamy, alebo sa napájanie automaticky vypne, aby sa chránil fotoaparát.

Pred vypnutím napájania sa na displeji zobrazí hlásenie alebo ďalšie videozáznamy už nebude možné snímať. V takomto prípade nechajte napájanie vypnuté a počkajte, kým neklesne teplota fotoaparátu a akumulátora. Ak zapnete napájanie bez toho, aby ste fotoaparát a akumulátor nechali dostatočne vychladnúť, fotoaparát sa môže znovu vypnúť alebo snímanie videozáznamov stále nebude možné.

• Telo fotoaparátu a akumulátor sa môžu počas používania zohriať – je to normálny jav.

• Ak sa bude rovnaká časť vašej pokožky dlhodobo dotýkať fotoaparátu počas jeho používania, aj keď sa fotoaparát nebude zdať horúci na dotyk, môže spôsobiť príznaky nízkoteplotnej popáleniny, ako sú začervenanie pokožky alebo vznik pľuzgierov.

Obzvlášť dávajte pozor v nasledujúcich situáciách a použite statív, atď.

- Keď sa fotoaparát používa v prostredí s vysokou teplotou

- Keď fotoaparát používa niekto s nedostatočnou cirkuláciou alebo narušenou citlivosťou pokožky - Keď sa fotoaparát používa s

[Auto Pwr OFF Temp.] nastaveným na [High]

SK

11

\\Win-473\camera\CX64400(ZLC)\Multi\06_Compose\4746011311_15lang\4746011311DSCHX99CE3\11SK-DSCHX99CE3\11SK.indd DTP data saved: 2018/08/20 09:21

PDF file created: 2018/08/30 10:29

SK Poznámky týkajúce sa snímania/

prehrávania

• Pred spustením snímania vykonajte skúšobné snímanie, aby ste sa uistili, že fotoaparát pracuje správne.

• Prehrávanie záberov zaznamenaných týmto výrobkom prostredníctvom iného zariadenia nie je zaručené, a rovnako, prehrávanie záberov zaznamenaných alebo upravených iným zariadením nie je prostredníctvom tohto fotoaparátu zaručené.

• Spoločnosť Sony nemôže poskytovať žiadne záruky v prípade zlyhania záznamu alebo straty či poškodenia zaznamenaných záberov alebo zvukových dát v dôsledku poruchy fotoaparátu alebo záznamového média atď. Odporúčame zálohovanie dôležitých údajov.

• Po naformátovaní pamäťovej karty sa všetky údaje, ktoré sú na nej uložené, vymažú, pričom už nebude možné ich obnoviť. Pred formátovaním skopírujte tieto údaje do počítača alebo iného zariadenia.

Príslušenstvo Sony

Používanie tejto jednotky spolu s výrobkami od iných výrobcov môže vplývať na jej fungovanie a môže viesť k nehodám alebo poruche.

Upozornenie týkajúce sa ochrany autorských práv

Televízne programy, filmy, videokazety a ďalšie materiály môžu byť chránené autorskými právami. Neautorizovaným zaznamenávaním takýchto materiálov sa môžete dopustiť viacerých porušení zákonov o autorských právach.

Poznámky týkajúce sa údajov o polohe Ak budete odosielať a zdieľať záber, ktorý obsahuje údaje o polohe, môžete nechtiac odhaliť tieto údaje tretej strane.

Aby sa zabránilo tretím stranám získať údaje o vašej polohe, pred snímaním záberov nastavte [  Loc. Info. Link Set.]

na [Off].

Poznámky týkajúce sa likvidácie alebo odovzdania tohto výrobku iným osobám Pred likvidáciou alebo odovzdaním tohto výrobku iným osobám nezabudnite vykonať nasledujúci úkon na ochranu osobných údajov.

• Zvoľte [Setting Reset]  [Initialize].

Poznámky týkajúce sa likvidácie alebo odovzdania pamäťovej karty iným osobám

Vykonaním [Format] alebo [Delete] vo fotoaparáte alebo v počítači sa nemusia úplne vymazať dáta na pamäťovej karte.

Pred odovzdaním pamäťovej karty iným osobám odporúčame, aby ste dáta vymazali úplne pomocou softvéru na vymazanie dát. Pri likvidácii pamäťovej karty odporúčame, aby ste ju fyzicky zničili.

Poznámky týkajúce sa bezdrôtovej lokálnej siete LAN

Ak dôjde k strate alebo odcudzeniu vášho fotoaparátu, spoločnosť Sony nebude niesť žiadnu zodpovednosť za stratu alebo škodu vyplývajúcu z nelegálneho prístupu alebo použitia zaregistrovaného prístupového bodu v tomto fotoaparáte.

Poznámky týkajúce sa bezpečnosti pri používaní výrobkov s funkciou bezdrôtovej siete LAN

• Vždy používajte zabezpečenú bezdrôtovú sieť LAN, aby nedošlo k neoprávnenému prístupu k údajom zlomyseľnými tretími stranami alebo iným spôsobom napadnutia kvôli nedostatočnej ochrane.

• Pri používaní bezdrôtovej siete LAN je dôležité vykonať nastavenia zabezpečenia.

• Ak sa vyskytne problém týkajúci sa zabezpečenia kvôli tomu, že sa nevykonali žiadne bezpečnostné opatrenia alebo v dôsledku akýchkoľvek neodvratných okolností pri používaní bezdrôtovej siete LAN, spoločnosť Sony nebude niesť žiadnu zodpovednosť za stratu či škodu.

Spôsob dočasného vypnutia funkcií bezdrôtovej siete (Wi-Fi atď.) Pri nastúpení do lietadla atď. je možné dočasne vypnúť všetky funkcie bezdrôtovej siete pomocou [Airplane Mode].

SK

12

\\Win-473\camera\CX64400(ZLC)\Multi\06_Compose\4746011311_15lang\4746011311DSCHX99CE3\11SK-DSCHX99CE3\11SK.indd DTP data saved: 2018/08/20 09:21

PDF file created: 2018/08/30 10:29

Technické údaje