• Non ci sono risultati.

Bildene overføres.

Du finer mer informasjon om tilkobling av smarttelefon på følgende støttenettsteder:

https://www.sony.net/dics/pmm1801/

• Du finner mer informasjon om andre tilkoblingsmetoder eller bruk av smarttelefonen som fjernstyring for kameraet i "Hjelpeveiledning".

• Det gis ingen garanti for at Wi-Fi-funksjonene som er blitt lansert i denne håndboken, vil virke på alle smarttelefoner eller nettbrett.

• Wi-Fi-funksjonene til dette kameraet er ikke tilgjengelige når kameraet er koblet til et offentlig trådløst nettverk.

Administrere og redigere bilder på en datamaskin

Bilder kan importeres til en datamaskin ved å koble kameraet til datamaskinen med en Mikro-USB-kabel. Du kan eventuelt også sette inn kameraets minnekort i datamaskinen.

Du kan også bruke følgende programvare til å forbedre bildene/filmene dine.

PlayMemories Home

PlayMemories Home setter deg i stand til å importere stillbilder og filmer til datamaskinen din, og se på eller bruke dem. Du må installere PlayMemories Home for å importere XAVC S-filmer eller AVCHD-filmer til datamaskinen din.

NO

9

\\Win-473\camera\CX64400(ZLC)\Multi\06_Compose\4746011311_15lang\4746011311DSCHX99CE3\14NO-DSCHX99CE3\14NO.indd DTP data saved: 2018/08/28 14:22

PDF file created: 2018/08/30 10:31

NO

Imaging Edge

Imaging Edge er en programvarepakke som inkluderer følgende funksjoner:

• Fjernstyrt opptak fra en datamaskin

• Justere eller fremkalle RAW-bilder som er tatt med kameraet*

* Bare for modeller som støtter RAW-bilder

Du finner mer informasjon om programvaren på følgende nettadresse.

https://www.sony.net/disoft/

Merknader for bruk

Se også "Forholdsregler" i

"Hjelpeveiledning".

Illustrasjonene i denne håndboken Illustrasjonene som brukes i denne håndboken, er av DSC-HX99 hvis ikke annet er angitt.

Skjermspråk

I menyen kan du velge hvilket språk du vil se på skjermen.

Håndtere produktet

• Kameraet er verken støvtett, sprutbestandig eller vanntett.

• Ikke utsett objektivet eller søkeren for sterke lyskilder, som f.eks. sollys. Som følge av objektivets lysforsterkende funksjon kan det medføre røyk, brann eller en funksjonsfeil inne i kamerahuset eller objektivet.

• Sørg for å oppbevare kameraet, medfølgende tilbehør og minnekort utilgjengelig for barn. De kan komme til å svelges. Hvis dette skulle skje, må lege oppsøkes omgående.

Om skjermen og den elektroniske søkeren

• Skjermen og den elektroniske søkeren produseres ved hjelp av ekstremt nøyaktig teknologi, og mer enn 99,99

% av bildeelementene (pikslene) er reelt operative. Det kan imidlertid forekomme at små svarte og/eller lyse punkter (med hvit, rød, blå eller grønn farge) vises kontinuerlig på skjermen og i den elektroniske søkeren. Disse punktene er ufullkommenheter som skyldes produksjonsprosessen, og de påvirker ikke de lagrede bildene på noen måte.

• Når du fotograferer med søkeren, kan du oppleve symptomer som anstrengte øyne, tretthet, sjøsyke eller kvalme. Vi anbefaler at du tar en pause med jevne mellomrom når du fotograferer med søkeren.

• Hvis skjermen eller den elektroniske søkeren blir ødelagt, må du avslutte bruken av kameraet umiddelbart. De ødelagte delene kan føre til skade på hender, ansikt, osv.

Om fotografering med kontinuerlig fremtrekk

Når du fotograferer med kontinuerlig fremtrekk, vil kanskje skjermen eller søkeren blinke og veksle mellom å vise opptaksskjermen og en svart skjerm. Hvis du holder blikket festet på skjermen i denne situasjonen, vil du kanskje merke symptomer på ubehag, for eksempel kvalme. Hvis du opplever ubehagelige symptomer, bør du holde opp å bruke kameraet, og konsultere legen din ved behov.

Om å ta opp i lengre tid av gangen, eller ta opp film i 4K-format

• Avhengig av temperaturen i kameraet og batteriet, får du kanskje ikke spilt inn film, eller strømmen kan bli slått av automatisk for å beskytte kameraet. En melding vises på skjermen før strømmen slås av, eller før du ikke lenger kan spille inn film.

I dette tilfellet må du la kameraet være avslått og vente til kamera- og batteritemperaturen synker. Hvis du slår på kameraet uten at kameraet og batteriet har fått avkjølt seg nok, kan det hende kameraet slås av igjen, eller

NO

10

\\Win-473\camera\CX64400(ZLC)\Multi\06_Compose\4746011311_15lang\4746011311DSCHX99CE3\14NO-DSCHX99CE3\14NO.indd DTP data saved: 2018/08/28 14:22

PDF file created: 2018/08/30 10:31

• Kamerahuset og batteriet kan bli varme under bruk, men det er normalt.

• Hvis du er i kontakt med kameraet med samme sted på huden i lengre tid, mens kameraet er i bruk, kan du få symptomer på forbrenning, som at huden blir rød eller får blemmer, selv om du ikke synes kameraet kjennes varmt ut. Vær spesielt oppmerksom i følgende situasjoner, og bruk et stativ e.l.

- Når du bruker kameraet i omgivelser med høy temperatur

- Når personer med dårlig blodomløp eller redusert hudfølsomhet bruker kameraet

- Når du bruker kameraet med [Temp. auto. strøm av] stilt inn på [Høy]

Om opptak/avspilling

• Før du begynner å gjøre opptak, bør du gjøre et prøveopptak for å forvisse deg om at kameraet virker som det skal.

• Det kan ikke gis noen garanti for at bilder som er tatt opp med produktet ditt, kan spilles av på annet utstyr, eller at bilder som er tatt opp eller redigert med annet utstyr, kan spilles av med produktet ditt.

• Sony kan ikke yte noen garanti i tilfelle opptaksfeil eller tap av eller skade på innspilte bilder eller lyddata som følge av funksjonsfeil i kameraet eller opptaksmediene e.l. Vi anbefaler at du tar sikkerhetskopier av viktige data.

• Når du formaterer minnekortet, vil alle data som er lagret på det, slettes.

De kan ikke gjenopprettes. Før formateringen gjennomføres, bør du kopiere dataene til en datamaskin eller annen enhet.

Tilbehør fra Sony

Bruk av denne enheten med produkter fra andre produsenter kan påvirke ytelsen og føre til ulykker eller feil på kameraet.

Advarsel om opphavsrettigheter TV-programmer, filmer, videobånd og annet materiale kan være opphavsrettslig beskyttet. Uautoriserte opptak av slikt materiale kan stride mot bestemmelsene i Åndsverkloven.

Om stedsinformasjon

Hvis du laster opp og deler et bilde som er merket med et sted, kan du komme til å avsløre denne informasjonen for en tredjepart. For å hindre at en tredjepart får tilgang til stedsinformasjonen din, må du stille inn [  Innst. stedinfo] på [Av] før du tar bilder.

Om å kassere dette produktet, eller å overføre det til andre

Før du kasserer dette produktet, eller overfører det til andre, må du følge nedenstående prosedyre for å beskytte private opplysninger.

• Velg [Tilbakestille innst.]  [Tilbakestille].

Om å kassere et minnekort, eller å overføre det til andre

Å utføre [Formater] eller [Slett] på kameraet eller en datamaskin vil kanskje ikke slette alle data på minnekortet fullstendig. Før du overfører et minnekort til andre, anbefaler vi at du sletter alle data fullstendig ved hjelp av spesialprogramvare for sletting av data.

Når du kasserer et minnekort, anbefaler vi at du ødelegger det fysisk.

Om trådløst LAN

Hvis kameraet mistes eller stjeles, har Sony intet ansvar for tap eller skade forårsaket av ulovlig tilgang til eller bruk av kameraets registrerte tilgangspunkt.

Om sikkerheten ved bruk av produkter for trådløse nettverk

• Du må alltid forvisse deg om at du bruker et sikkert trådløst LAN, så du unngår hacking, at en ondsinnet tredjepart kan skaffe seg tilgang, og andre sårbarheter.

• Det er viktig at du benytter sikkerhetsinnstillingene når du bruker et trådløst LAN.

• Hvis det oppstår et sikkerhetsproblem fordi det ikke er tatt noen

sikkerhetsmessige forholdsregler, eller som følge av eventuelle uunngåelige omstendigheter ved bruk av et trådløst LAN, har Sony intet ansvar for tap eller skade som måtte oppstå.

Slå av trådløse nettverksfunksjoner (Wi-Fi osv.) midlertidig

Når du går ombord på et fly e.l., kan du slå av alle trådløse nettverksfunksjoner midlertidig ved hjelp av [Flymodus].

NO

11

\\Win-473\camera\CX64400(ZLC)\Multi\06_Compose\4746011311_15lang\4746011311DSCHX99CE3\14NO-DSCHX99CE3\14NO.indd DTP data saved: 2018/08/28 14:22

PDF file created: 2018/08/30 10:31

NO

Spesifikasjoner